Het FOMU zet haar activiteiten voor kinderen extra in de verf deze zomer.  In het najaar van 2015 en het voorjaar van 2016 liet het FOMU een publieksonderzoek uitvoeren door het onderzoeksbureau WES. Uit het onderzoek bleek dat maar liefst 96% van de bezoekers tevreden tot zeer tevreden is over het FOMU. Zo'n 43% van de bezoekers komt zelfs speciaal voor het FOMU naar Antwerpen.

Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is onder de indruk van de resultaten van het publieksonderzoek: "We kunnen fier zijn op een tevredenheid van 96%. Ook blijkt de gemiddelde bezoekduur zo'n 2 uur te duren, wat toont dat de mensen het FOMU echt wel helemaal onder de loep nemen.

Voor 65% van de ondervraagde bezoekers was het overigens niet de eerste keer dat ze het museum bezochten, wat betekent dat ons steeds wisselende aanbod van tentoonstellingen de mensen blijft prikkelen. Goed nieuws is dat 1 op 3 van onze bezoekers jonger dan 26 is, daarmee scoren we boven het gemiddelde."

Het FOMU trekt een jong publiek aan. Deze tendens was voor het FOMU al langer duidelijk. Het publieksonderzoek bevestigt ons vermoeden, maar liefst 1 op de 3 bezoekers is jonger dan 26 jaar. Een hoog cijfer in vergelijking met andere musea. Zowat 9% van alle ondervraagden bezocht het FOMU met kinderen.

De vele inspanningen die het FOMU levert om kinderen een leuk en actief bezoek te bezorgen, liggen mee aan de grondslag van dit cijfer. Zo kunnen kinderen in de expo's een heuse speurtocht ondernemen met de smARTbox en gekke bekken trekken in ons fotohokje. Voor kinderen die meer willen, organiseert het FOMU leuke workshops waarin kinderen zelf creatief aan de slag gaan met fotografie. Feestneuzen kunnen hun verjaardag vieren in het FOMU: experimenteren in de donkere kamer en achteraf smullen in het gloednieuwe museumcafé Pixel.

Het FOMU heeft niet alleen een uitgebreid programma activiteiten voor kinderen. Ook de voorzieningen in het FOMU zijn volledig kidsproof! Buggy's kunnen mee, er is een speeltuin vlakbij en in het gloednieuwe museumcafé Pixel kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Het FOMU is blij dat 1 op de 10 bezoekers zijn kinderen meeneemt naar het museum. Toch denken we dat ons aanbod voor kinderen nog niet bekend genoeg is. Daarom lanceren we deze zomer een leuke promoactie om ons aanbod voor kinderen extra in de verf te zetten: Een fotogenieke kleurplaat met op de achterzijde alle info over ons aanbod. Kinderen hebben iets leuk om te doen en mee naar huis te nemen en op de achterkant van de kleurplaat vinden ouders allerlei tips voor een fotogeniek uitje

Foto's FOMU © Jeroen Sannen, en Marcel Nelis / NNieuws.