U bent hier

12-jarige leerling uit Heist-op-den-Berg dood aangetroffen in Oostende

Heist op den Berg | Vlaanderen
05.05.2017 - 13.36u
Door: Herman Gezelle

Een 12-jarige jongen uit Lier is vrijdagmorgen dood aangetroffen in een jeugdherberg in Oostende. Over de doodsoorzaak is voorlopig niets bekend. De politie is ter plaatse.

Pogingen om het kind te reanimeren bleken tevergeefs. "Er is een gerechtelijk onderzoek opgestart en de wetsdokter en het labo voeren ter plaatse onderzoek", zegt Carlo Smits van de lokale politie Oostende. Het kind kwam uit Heist-Op-Den-Berg en was op zeeklassen in Oostende. 

De jongen zat op school in het Instituut Mevrouw Goaverts, voor buitengewoon secundair onderwijs. De klas van de jongen was op zeeklassen in Oostende. De leerlingen en de leerkrachten werden bij hun terugkomst in Heist-op-den-Berg opgevangen door de mensen van de dienst Slachtofferhulp van de lokale politie en het Rode Kruis.

"De dienst slachtofferhulp van de politie Oostende ontfermt zich over de leerkrachten en klasgenootjes van de jongen. En ook de familie wordt opgevangen", zegt Smits nog. 

Update: Het slachtoffer is de 12-jarige Demian Ver Elst uit Lier. Hij liep school in het Instituut Mevrouw Govaerts in Heist-op-den-Berg. Vermoedelijk overleed de jongen aan de gevolgen van een epilepsieaanval.  (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto