Op vrijdag 20 maart tijdens de Wereldwaterdag@school vragen leerkrachten en leerlingen in België aandacht voor proper drinkwater voor altijd en voor iedereen. In Westerlo wandelen leerlingen en leerkrachten de Walk for Water. Om 11.30 uur geven ze aan het gemeentehuis een krachtig signaal voor proper water.

Miljoenen kinderen in het Zuiden stappen dagelijks gemiddeld 6 kilometer om water te halen voor hun basisvoorzieningen. Gemeente Westerlo vindt dit onrechtvaardig en vraagt aandacht voor de wereldwaterproblematiek. 1510 kinderen en 70 leerkrachten uit de basisscholen van Westerlo stappen op 20 maart, uit solidariteit met hun leeftijdsgenoten in het Zuiden, de Walk for Water.

Iedereen verzamelt vanaf 11 uur voor het gemeentehuis. De kinderen worden hier ontvangen door Sarah Mouhamou, die je kent als Ketnet-wrapster, en actrice Ann Ceurvels. Op de tonen van waterpercussie leren de kinderen danspasjes bij het waterlied 'Dol op water'. Om 11.30 uur geven de leerlingen een krachtig signaal voor proper water, voor altijd en voor iedereen.

Ook andere gemeenten en steden uit de provincie Antwerpen doen mee met de Wereldwaterdag@school. Hove, Kruibeke, Laakdal, Essen, GO-scholen uit Turnhout en de stad Antwerpen organiseren acties voor leerlingen van het basis- en secundair onderwijs. Zo eindigt in Antwerpen de Walk for Water in Park Spoor-Noord met een wereldrecordpoging watergorgelen. De nationale actie vindt plaats in Brussel waar maar liefst 2100 leerlingen verzamelen in het Warandepark voor een groot slotevenement.

Deelnemende scholen

Het Rietje (Westerlo), De Beeltjes (Westerlo), 't Grafiekje (Tongerlo), De Springplank (Zoerle-Parwijs), Gemeentelijke Basisschool Heultje (Westerlo), De Bezige bijtjes (Voortkapel), Het Lo (Oevel) en BLO Tongelsbos(Westerlo).