In Grobbendonk zijn in de nacht van woensdag op donderdag rond 4u twee zwaargewonden gevallen in een wagen die wegvluchtte van een politiecontrole van zone Neteland. Het voertuig ging aan hoge snelheid uit de bocht en van de baan en belandde uiteindelijk tegen de omheining van een bedrijf. Allicht was er nog sprake van een derde betrokkene, maar die zou na het ongeval te voet weggekomen zijn.

Het was een ploeg van de politiezone Zara die een verdacht voertuig opmerkte aan de Vierselbaan in Zandhoven. De bestuurder nam bij het zien van de politiewagen meteen aan hoge snelheid de vlucht. De politiepatrouille moest nog rechtsomkeer maken en liep dus wat vertraging op voor ze de achtervolging kon inzetten. Dat bleek echter niet meer nodig, want wat verderop in de Bergstraat in Grobbendonk was de wagen van de baan gegaan tegen een poort.

In de gecrashte wagen zaten 2 jongeren uit het Antwerpse, die met zware verwondingen naar het ziekenhuis werden gebracht. Een derde inzittende die was opgemerkt, bleek spoorloos verdwenen. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval en de reden waarom de bestuurder een controle probeerde te vermijden.