Vrijdagnamiddag rond 16.15u zijn op de Lichtaartseweg ter hoogte van Snepkenshof twee wagens frontaal op elkaar gebotst.  Bestuurder D.N. (42) uit Kasterlee en de chauffeur van het tweede voertuig H.O. (46) uit Herentals werden zwaargewond respectievelijk naar het AZ St.-Dimpna in Geel en het AZ Herentals gebracht. Daarnaast vielen nog 4 lichtgewonden. Niemand verkeert in levensgevaar.  De oorzaak van de botsing is nog niet bekend.

Brandweer Herentals kwam ter plaatse om de gewonden te bevrijden.  Twee MUG-voertuigen brachten hen naar de ziekenhuizen.

Ook de vrouw en twee kinderen van de mannelijke bestuurder raakten lichtgewond. De bestuurder van een derde wagen, die hard in de remmen moest om een aanrijding te vermijden, moest dan weer met nekklachten in het AZ Herentals worden opgenomen.

De Lichtaartseweg werd volledig afgesloten. Dat zorgde voor lange files op de Ringlaan rond Herentals en de baan richting Lichtaart centrum.  Politie Neteland kwam ter plaatse om het verkeer te regelen.


Update : Om 17.20u waren de verkeersproblemen opgelost. Foto P. Vanderveken / NNieuws.