In 2015 hadden de brandweerkorpsen meer dan hun handen vol bij tussenkomsten na stormweer, bij ongevallen en bij branden. Bijna elke dag moesten brandweerlieden uitrukken naar de E313 en de E34. Verder waren er verschillend branden in chalets in Wechelderzande, Grobbendonk, Lille en Westerlo.

In Herselt, Heist-op-den-Berg en Berlaar waren er felle woningbranden waarin gelukkig geen slachtoffers vielen. Bij een brand in een houten chalet in Vorselaar viel wel 1 dode en ook in een woning in Tongerlo kwam de bewoner om het leven. Er brandden verschillende wagens uit. Bij één ervan in Vorselaar kon een landbouwer de chauffeur maar net bevrijden.

Bij een blikseminslag in een woning aan de Molenstraat in Morkhoven raakte een vrouw gewond. Tijdens hetzelfde onweer moest de brandweer van Herentals in Olen een dakbrand blussen. In Olen was er een brand in een woning in de Narcissenstraat. Spelende kinderen hadden er een brandende kaars omgeduwd.

Aan Hubo in Herentals raakte een afvalcontainer in brand en aan Hezewijk in Noorderwijk werd een wagen door brand vernield. Aan de Oevelseweg in Olen brandde een oude garage uit. Op het Kempisch Kanaal moest de brandweer een oliespoor indammen.

In Wiekevorst overlijdt in het voorjaar een bejaarde vrouw na een brand en explosie in haar woning in het ziekenhuis aan haar brandwonden.

De brand die iedereen zal bijblijven is zeker het restaurant Patapaya en het Gildenhuis in de Zandstraat in Herentals in de as legde.

Ook een opslagplaats van Tecno aan de Lierseweg in Herentals werd nog door brand vernield.