U bent hier

'255 kilo brokken voor Kempense dierenasielen'

Kempen regio
19.05.2017 - 02.07u
Door: Herman Gezelle

De Kempense asielen kunnen uitkijken naar een appeltje voor de dorst. Er komt een schenking van 255 kilo hondenbrokken hun richting uit. De donatie kadert in een actie van de N-VA voor... Kom op tegen kanker.

Ministers en parlementsleden konden daarbij iets veilen dat hun na aan het hart ligt. Herentals Kamerlid Yoleen Van Camp: "Ik heb niet getwijfeld en mijn hart voor dieren laten spreken. Ik veilde een wandeling met de asielhondjes én zou de geschonken euro's voor Kom op tegen kanker ook omzetten in hondenbrokken." De bieding, die vandaag afliep, bracht 255 euro voor Kom op tegen kanker in het laatje – én dus ook 255 kilo hondenbrokken voor de Kempense asielen.

Het is een jaarlijkse traditie in mei: de inzameling voor Kom op tegen kanker. Iedereen draagt dan zijn steentje bij en zo ook de N-VA. De partij fietst mee met een ploeg en zamelde weer geld in via een veilingactie door de ministers en parlementsleden. In het totaal bracht de N-VA veilingactie €25 877 op, die integraal naar Kom op tegen kanker gaat.

Herentals Kamerlid Yoleen Van Camp veilde een wandeling met de asielhondjes met aansluitend een hapje. Het bracht €255 in het Kom op tegen kanker laatje. "Ik heb een hart voor mensen én dieren dus zet het bedrag ook om in kilo's hondenbrokken die we aan de Kempense asielen gaan schenken: 128 kilo voor Unco-Jerry in Westerlo en 128 kilo voor Veeweyde in Turnhout."

Unco-Jerry lanceerde vorige maand nog een noodoproep dat de voorraad brokken uitgeput geraakte dus zij zullen de brokken alvast graag zien komen. (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto