2.600 Mollenaars schreven zich in voor de 7de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Voor groene elektriciteit en gas deden Eni en Elegant het beste bod. Voor elektriciteit alleen ben je het voordeligst uit bij Eni. Nieuw is dat er naast een vaste elektriciteitsprijs ook een vaste prijs voor gas wordt aangeboden.

De groepsaankoop van de provincie Antwerpen blijft groeien, met meer dan 106.000 deelnemers spreken we van een ongezien aantal.

Voor 66 % van de deelnemers met elektriciteit en gas deed Eni het scherpste bod, voor de rest is Elegant het voordeligst. De gemiddelde korting is 29 %. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij Eni met een korting van 18 %. De energieprijs maakt maar een deel van je factuur uit, daarop krijg je de korting. Die is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de zes grootste energieleveranciers (Engie, Luminus, Eni, Essent, Lampiris en Eneco).

Persoonlijk voorstel

Nadat het winnende bod is omgerekend voor elke deelnemer krijgt deze uiterlijk 28 oktober een persoonlijk voorstel. Zo komt iedereen te weten hoeveel hij of zij – op basis van het persoonlijk verbruik – effectief zal besparen. Elke deelnemer beslist daarna zelf, tot en met 28 november, of hij dit aanbod accepteert. Daarna wordt de overstap volledig geregeld.

Meer info:

> www.samengaanwegroener.be

> duurzaamheidsambtenaar, 014 56 42 67, duurzaamheidsambtenaar@gemeentemol.be