Politiediensten zijn in de buurt van Oud-Turnhout op zoek naar 2 zwaarbewapende Nederlandse gangsters. De gangsters hadden maandagmorgen in Breda een ramkraak gepleegd op een bankkantoor en werden achtervolgd door de politie. Ter hoogte van het Sportpaleis in Antwerpen werd er geschoten. De gangsters namen de E34 richting Turnhout.

De gangsters zijn gewapend met kalasjnikovs en vuurden op een wagen van de politie. De politie legde er een versperring waarop de gangsters de banden van hun wagen stuk reden. Ze moesten ter hoogte van de afrit in Oud-Turnhout hun

wagen achterlaten. Ze zijn nog op de vlucht. Er zijn speciale interventieteams opgetrommeld. Er is volop een klopjacht bezig. De op- en afritten van de E34 in Oud-Turnhout zijn voor het verkeer afgesloten.

Update 10.30u : Twee gangsters zijn ondertussen gepakt, een derde gangster is nog voortvluchtig.

Inge Delissen, Eerste Substituut procureur des Konings Parket OM Antwerpen afdeling Turnhout : 'De Turnhoutse afdeling van het parket Antwerpen kan inmiddels volgende informatie verstrekken betreffende het schietincident dat zich vanmorgen heeft voorgedaan in Turnhout.

Personen die ervan verdacht worden een plofkraak te hebben gepleegd in Breda, hebben de landsgrens overgestoken via het Antwerpse.  In Brasschaat werden zij achtervolgd door de politie, die in kennis was gesteld door de Nederlandse politiediensten.

Zij hebben daar met een vuurwapen geschoten op de politie.  Vervolgens zijn de verdachten verder gevlucht via de E34 richting Eindhoven.

Op de E34 waren inmiddels spijkereggen aangebracht waarop het voertuig van de verdachten is lek gereden. Zij hebben nog de afrit 25 bereikt maar daar is het voertuig onbestuurbaar geworden.

Vervolgens werd het vuur geopend op de lokale politie Turnhout die het voertuig achtervolgde.  De daders zijn verder te voet gevlucht.

Inmiddels werden 2 personen gearresteerd waarvan vermoed wordt dat zij inzittenden waren van het voertuig.

Het onderzoek zal hierover zekerheid moeten verschaffen,' aldus Inge Delissen woordvoerder Parket OM Antwerpen afdeling Turnhout.'

Update 16u : De politie heeft een derde verdachte gearresteerd. Op basis van het onderzoek was aanvankelijk gedacht dat er twee verdachten in het vluchtvoertuig aanwezig waren, doch op basis van verder onderzoek bleek het om drie verdachten te gaan. De politie heeft de opsporingsactie verdergezet met als resultaat de arrestatie van deze derde verdachte.  Ze gebrukkten als vuurwapen een kalashnikov.

De verdachten zijn :

A. A.,  (27) uit Driebergen (NL), L. A., (27)  en A. A. (29) beiden uit Amsterdam (NL).

Update dinsdag 14u :

De drie verdachten zullen aanstaande vrijdag voor de raadkamer in Turnhout verschijnen, die zal oordelen over de verdere hechtenis.