Smart Solutions breidt uit met 2 extra kantoren, eigen academy en nieuwe diensten. Outsourcing is booming. Na een snelle groei in West- en Oost-Vlaanderen opent Smart Solutions twee nieuwe outsourcing-filialen: in Sint-Niklaas en Geel. Daarmee bestrijkt Smart Solutions gans Vlaanderen.

De uitbreiding is meteen goed voor ruim 300 nieuwe jobs. Vandaag heeft het Izegemse bedrijf 175 technici in dienst om te outsourcen. Tegen 2020 moet dat aantal oplopen tot 500, inclusief ingenieurs, CFO's en boekhouders.

Sinds de start in 2012 is Smart Solutions uitgegroeid tot een gevestigde waarde in outsourcing. Oorspronkelijk met een focus op West- en Oost-Vlaanderen. Vandaag met een volledige spreiding over het Vlaamse land.

Met dank aan de komst van twee nieuwe filialen in Sint-Niklaas en Geel. "In Antwerpen en Limburg zijn er nog heel veel groeikansen voor outsourcing. De twee nieuwe filialen spelen daarop in", aldus CEO Frederick Verhelst.

Ook voor financiële profielen en ingenieurs
Meteen breidt Smart Solutions ook het aanbod in dienstverlening uit. Vanaf januari start in het Izegemse hoofdkantoor Smart Engineering: outsourcing van ervaren ingenieurs. Datzelfde moment start in Merelbeke een tweede business unit voor financiële profielen. "Technici outsourcen is vandaag goed ingeburgerd in de industrie. Maar met de afdelingen Finance en Engineering nemen we de pioniersrol op ons. Door bedrijven te ondersteunen met ervaren CFO's, crediteurs, boekhouders en ingenieurs helpen we piekmomenten te overwinnen. Wanneer het meest nodig is."

Vandaag heeft het Izegemse bedrijf 175 technici in dienst om te outsourcen. Tegen 2020 moet dat aantal oplopen tot 500, inclusief ingenieurs, CFO's en boekhouders.

Flexibiliteit
Flexibiliteit is en blijft de voornaamste reden waarom bedrijven kiezen voor outsourcing. Om tijdelijke projecten te klaren, om periodieke pieken op te vangen of om tijdelijk de capaciteit te vergroten. "Het voordeel voor bedrijven is dat ze meteen zeker zijn van een ervaren en inzetbare kracht. Onze specialisten zijn meteen rendabel. Bovendien zonder belasting van de payroll of de administratie rond sociale wetgeving."

Eerste Smart Academy
Tegen de zomer van 2018 neemt Smart Solutions haar intrek in een nieuw hoofdkantoor in Roeselare. Daarbij hoort ook de start van de Smart Academy. Op die manier neemt Smart Solutions het gebrek aan technisch personeel zelf onder handen. In samenwerking met de VDAB worden werkzoekenden omgeschoold tot technische medewerkers die meteen inzetbaar zijn. Smart Solutions is de eerste outsourcer die zelf actief inzet op het creëren van nieuwe jobmogelijkheden bij werkzoekenden. "Goede technici zijn schaars. In plaats van in één vijver te blijven vissen, leiden we ze in de toekomst zelf op", aldus CEO Frederick Verhelst.

Over Smart Solutions
Met vier kantoren (Izegem, Merelbeke, Geel, Sint-Niklaas) is Smart Solutions expert in het outsourcen van technische en financiële profielen in gans Vlaanderen. In de groeiende markt van outsourcing stelt Smart Solutions consequent de werknemer centraal. Met zowat 500 klanten – van eenmanszaak tot multinational – haalde het bedrijf in 2016 een omzet van 7 miljoen euro. Dit jaar wordt de kaap van 11 miljoen euro gerond en in 2018 is de ambitie een omzet van 18,5 miljoen euro.

Smart Solutions is de eerste outsourcer die zelf actief inzet op het creëren van nieuwe jobmogelijkheden bij werkzoekenden.

www.smartsolutions.jobs