Op 12 augustus opent de 15e editie van de Zomer van Wechel in het Hof d'Intere in Wechelderzande. Rosette Dillen en Nicky Embrechts, de samenstellers van de tentoonstelling, hebben opnieuw een prachtig samenspel van verschillende kunstvormen gerealiseerd.

7 kunstenaars nemen dit jaar deel. In het park staan de frêle draadsculpturen van Marianne Turck in dialoog maar ook in contrast met de bronzen en cortenstaal beelden van Luc van Ruysevelt en de glassculpturen van Jan Leenknegt brengen alles in harmonie.

Op de zolder van het Hof d'Intere toont Nicky Embrechts haar laatste werk. De grafica, tevens co-samensteller van de tentoonstelling, participeert elk lustrum. De spectaculaire tekeningen en schilderijen van Eric vande Pitte vallen op door de kobaltblauwe kleur waarmee hij een prachtresultaat neerzet. Ruth van de Pol brengt vanuit Megen in Nederland haar leven bij het water mee. Intimistische schilderijen over de waterkant. Tussen dit uitdagend samenspel staat Milica Jovanovic met verrassende keramiek, schitterende vormen met een prachtig coloriet.

De tweede helft van augustus is het al kunst wat de klok slaat in en rond het kasteel. De toegang van het park heeft een zonnige kleurrijke aankleding gekregen. In de raadzaal van het Hof d'Intere worden twee zomermatinees ingericht, telkens om 15 uur. Op 14 augustus is er Boomer String Quartet, Wechelse folk en op 28 augustus speelt NISA String Duets, klassieke muziek in een jong jasje.

De Zomer van Wechel is een initiatief van vzw De Zomer van Wechel en wordt gerealiseerd in samenwerking met de Cultuurraad van Lille en de medewerking van het familiekoor Muzand, de KWB, de Scouts en Kon. Harmonie St Amelberga.

De Zomer van Wechel loopt 3 weekends in augustus, 13,14,15 ; 20, 21; en 27,28 augustus, telkens van 13 tot 18 uur. Toegang is gratis
Hof d'Intere, Pastorijstraat 2 te 2275 Wechelderzande.
Informatie : www.dezomervanwechel.be/2016