Gisteren voerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een grote actie tegen woninginbraken. Tijdens deze preventieve actie werden 443 voertuigen en 15 personen gecontroleerd. Er werd één rapport opgesteld over een verdacht persoon. Verder werden er zes bekeuringen voor verkeersovertredingen opgesteld en werd er één persoon uit het verkeer gehaald die te veel gedronken had. Hij had een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille.

Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Eén persoon kreeg een boete omdat hij geen geldig keuringsbewijs kon voorleggen.

Inzet

De actie ging door op het hele grondgebied van de zone. De politiezone zette hierbij zeven personeelsleden in. De actie liep van 14 tot 22 uur.

Horen, zien en melden
De politiezone wil benadrukken dat het belangrijk is om verdachte zaken te melden. De politiezone heeft al meerdere keren zaken opgehelderd door informatie van burgers. Dus zie je iets dat verdacht is?

Aarzel dan niet om de politie onmiddellijk te verwittigen op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout. Op die manier kunnen de ploegen gericht aangestuurd worden en kunnen de puzzelstukjes van een onderzoek in elkaar passen.