De eerste week van de paasvakantie sloot het project Babbelkousje af met een Taalweek. Kinderen tussen 5 en 7 jaar met taalachterstand kregen tijdens deze week al spelenderwijs een taalbad. Heel wat kinderen die begeleid werden in het ‘Lezen en spelen aan huis’ namen deel aan de slotweek. Maar ook nieuwe kinderen schreven in. Het project werd met veel enthousiasme onthaald door de ouders, kinderen en scholen.

Met het project Babbelkousje stimuleert de dienst samenlevingsopbouw in samenwerking met de scholen uit onze gemeente de Nederlandse taal zoveel mogelijk stimuleren bij jonge kinderen.

 

42 vrijwilligers

 

‘Lezen en spelen aan huis’ was het belangrijkste onderdeel van het project Babbelkousje. Binnen dit onderdeel motiveerden 42 vrijwilligers 45 kinderen in hun vertrouwde omgeving om het Nederlands te oefenen. Ook voor de ouders was dit een leerrijke ervaring.

45 deelnemertjes

 

Tijdens de ‘Taalweek’ verwelkomden we 45 kinderen die de hele week begeleid werden verschillende enthousiaste vrijwilligers. Een week vol sport en spel, doorspekt met taalstimulerende spelletjes maakte deel uit van het programma