U bent hier

45 personeelsleden op straat door failliet bouwbedrijf uit Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
02.03.2017 - 10.14u
Door: Herman Gezelle

Vorige week is 'Algemeen Bouwbedrijf Jeroen Verreydt' uit Heist-op-den-Berg failliet verklaard. De 45 personeelsleden zijn intussen ontslagen en voor een tiental werven worden nu oplossingen gezocht. Dat melden de kranten van Mediahuis. De curator bevestigt het nieuws.

Het bedrijf kreeg in november nog opschorting van betaling, maar legde vorige week zelf de de boeken neer bij de rechtbank van koophandel in Mechelen. Die stelde Kris Van den Berghen aan als curator.

Na het faillissement zijn de 45 personeelsleden intussen ontslagen, zo bevestigt de curator. Hij kon niet meegeven hoe groot de schuldenberg is. Een eerste proces-verbaal daarover wordt over een tweetal maanden verwacht. Navraag van de kranten bij leveranciers en onderaannemers leert dat het nadeel in bepaalde gevallen zou oplopen tot enkele honderdduizenden euro.

Het bouwbedrijf werkte onder meer aan residentiële projecten 'Den Hoek' en Waterkant 12 in Mechelen en een JBC-winkel in Heist-op-den-Berg.

Zo'n tiental lopende werven in de streek zijn stilgelegd, maar de curator werkt aan oplossingen. Wanneer die er zouden zijn, is nog onduidelijk. Eén werf werd wel al vrijgegeven, waardoor de bouwheer verder aan de slag kan.

De curator weegt nu de opties af voor de handelszaak. "De overname van het geheel van de handelszaak mag niet worden uitgesloten, maar is waarschijnlijk ook niet evident", klinkt het. (belga)
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto