Het feestcomité van Oevel is volledig terug uit de startblokken. Het feestcomité is een groep van 7 oudleiders van de chiro die de laatste 20 jaar al heel wat activiteiten organiseerden ten voordele van de Oevelse verenigingen, maar met als hoofddoel de mensen van het dorp samenbrengen en "den ambiance" erin houden.

"Op 24 juli zijn we gestart met een dorpsbarbecue, meteen een schot in de roos met 350 deelnemers. In het weekend van 16,17 en 18 september breien we verder met het feestweekend "De 48 uren van Oevel".

Die naam bestaat al tientallen jaren maar de organisatie barstte de laatste jaren wel uit zijn voegen. Op vrijdagavond 16 september organiseren we een mossel-drive-in. Mensen kunnen met hun "castrol" tot op het kerkplein komen waar we die vullen met klaargemaakte mosselen met een bakje warme frieten. Ter plaatse mosselen eten is ook mogelijk. De eerste mosselen zijn klaar om 16.30 uur, om 20 uur sluiten we het vuur af.

Op zaterdag 19 september organiseren we opnieuw een wielerkoers voor alle wielertoeristen zonder licentie. Om 14 uur starten de +40'ers, om 15.30 uur is het aan de -40'ers. Maar topper blijft toch wel de dorpskoers voor inwoners van Oevel en Trienenkant om 17 uur, waar gestreden wordt voor een gans jaar eer om "de grote prijs van Oevel" binnen te halen, aldus voorzitter Filip Verrezen.

Op zaterdagavond 18 september zijn er twee ongelooflijke top-acts die gepresenteerd worden in de feesttent op het kerkplein. Om 21.30 uur staat de internationale topgroep "The Gibson Brothers" op het podium. Wie kent ze niet meer van "Que sera mi vida" of "Heaven". Ze zullen iedereen verrassen met een spetterende show.

Om 23.30 uur is het de beurt aan één van de beste covergroepen van Vlaanderen op dit moment "Bar clochard". We hebben ze recent nog een paar keer aan het werk gezien en het was steeds een grandioos feest, zegt Filip Verrezen. Bij de inwoners van Oevel en Trienenkant droppen we een gratis kaart in de brievenbus, bovendien maken de aanwezigen van ons dorp kans op prachtige prijzen met een aanwezigheidstombola. Kaarten voor zaterdagavond kunnen gekocht worden bij de Oevelse banken aan 8 euro.

Zondagmorgen 19 september sluiten ze het feestweekend af met een dorpsontbijt. Dit ontbijt was de voorbije jaren steeds een schot in de roos met een stampvolle tent met mensen die lekker komen smullen. Bovendien worden de aanwezigen getrakteerd op een gastoptreden van Gunther Neefs. Voor het ontbijt inschrijven is wel noodzakelijk via www.48urenvanoevel.be.

Foto Leo Brouwers / NNieuws.

Het feestcomité Jan, Ronny, Nico, Bert, Koen, Tom, Filip.