Zaterdagavond herdachten Vabco Mol en HBBC de eerste finale van de beker van de Kempen in het basket. We schrijven 1966.

HBBC en Vabco Mol spelen de finale om de eerste beker van de Kempen, HBBC won toen in 1966 de finale. Andere deelnemers van toen waren Joco Turnhout, BBC Turnhout en Diamanten Hulshout.

BBC Vabco Mol en HBBC zijn trouwens de oudste overblijvende basketclubs van de Kempen, respectievelijk meer dan 50 en meer dan 60 jaar oud.

Om dit feit te herinneren was er nu zaterdag , voor de wedstrijd Vabco-HBBC , een kort huldemoment gepland met spelers van toen en bestuurslui van beide teams. Ignace Belmans was hier de drijvende kracht achter.

Jos Beutels nam namens HBBC de toespraak voor zijn rekening, en er werden geschenkjes uitgewisseld tussen de aanwezige pioniers van beide clubs. Velen hadden elkaar jaren niet meer gezien, bij een drankje werden de anekdotes bovengehaald. Een geslaagde avond !!

Vabco verdiend kampioen

Vabco won overigens deze wedstrijd meer dan verdiend tegen een onmondig HBBC en kreeg nadien te horen dat enige concurrent om de titel nl. New Brabo hun wedstrijd verloren had. De kampioenenviering kon beginnen.