Volgend weekend vindt in Westerlo de 50e editie van het Folklorefestival plaats. Organisator Die Spelewei haalt voor dit gouden jubileum dansgezelschappen uit o.a. Portugal, Bosnië, Sicilië, Indonesië en Ecuador naar Westerlo.

De liefhebbers van volksdansen kunnen volgende weekend opnieuw hun hart ophalen aan de veelal kleurrijk uitgedoste groepen. Die Spelewei zorgde voor flink wat variatie in de aard van de dansen.

Zelf internationaal

Die Spelewei bestaat zelf 60 jaar. In hun bestaan hebben ze heel wat contacten kunnen leggen met internationale groepen. Volgende week trekken de leden van Die Spelewei naar Portugal voor een optreden, een soort van uitwisseling met de Portugezen die in Westerlo optreden.

Die Spelewei telt in totaal een 90-tal leden. Die zijn verdeeld over groepen jonge kinderen, tieners en volwassenen.

Ter gelegenheid van het jubileumfestival lieten de organisatoren van Die Spelewei het bier Joske brouwen. Dat kan enkel volgend weekend tijdens het folklorefestival gedronken worden.

Programma

Het folklorefestival opent zaterdagavond om 20u met een avondvoorstelling van de verschillende groepen. Het podium voor het gemeentehuis van Westerlo wordt daarvoor feeëriek verlicht.

Zondagnamiddag zijn er optredens en is er kinderanimatie, volksspelen en demonstraties.

Dinsdagnamiddag 16 augustus zijn er nog optredens voor de bejaarden van Westerlo in de Zoerle.

Tickets kosten 5 euro per dag, 10 euro voor het weekend. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Alle info: www.diespelewei.be/festival, 014-54 54 28.