Dit jaar zal HZC voor de 5e maal “Memorial Fons Brydenbach” organiseren.

Deze competitie zwemwedstrijd werd in 2010 voor de eerste keer georganiseerd ter nagedachtenis van Fons Brydenbach die in 2009 overleed aan de gevolgen van een langdurige ziekte. De meeste mensen kenden hem als een monument uit de Belgische atletiek, zijn Belgisch record op de  400 meter heeft dan ook verrassend lang stand gehouden.

Veel minder mensen kennen zijn inzet voor de zwemsport. Jaren begeesterde hij , als gewezen topsporter ,de jeugd van de Herentalse Zwemclub waarin hij coach, vriend, vader en droogtrainer was. De vorige jaren hebben we ons steeds beperkt tot een avondwedstrijd. Door het groeiend succes hebben we dit jaar de stap gewaagd om de wedstrijd over een volledige dag te organiseren.

Een heus evenement dat bijzonder veel voorbereiding, planning en organisatie met zich meebrengt.

Mede dankzij de goede samenwerking met de sportdienst van Herentals en het beheer van het Netepark gaan we op 10 mei een zwemwedstrijd van formaat kunnen organiseren in Herentals.

We verwachten immers 13 clubs met in totaal meer dan 350 zwemmers, waaronder enkele Belgische toppers.

In de voormiddag en het eerste deel van de namiddag zullen de reeksen worden betwist.

Vanaf 17.00 zullen de finales starten. Hierin zullen per categorie de beste zwemmers uit de reeksen het tegen elkaar opnemen. De finales zullen worden voorafgegaan door enkele wedstrijden voor onze G-zwemmers. Na de finales nemen al de deelnemende ploegen het nog tegen elkaar op in enkele aflossingswedstijden.