Op de nationale feestdag hebben de Pokémonjagers een zee van tijd. Een tachtigtal Pokémonjagers plannen donderdagnamiddag en -avond een jacht in de buurt van de Sint-Waldetrudiskerk.

Woensdag zagen we zelf een stukje van de Pokémongekte in de buurt van het station. Want daar was de Sparrow gesignaleerd en dus gingen jager Bart en jager Kevin op jacht. En ja hoor. Ze konden de 'Sparrow' vangen. Even tevoren had jager Bart al in de keuken van Gert's Book Shop op het Stationplein een Pokémon gevangen.

Privacy

Al had Gert hem zelf gevangen want de Pokémonjagers houden in volle euforie in het spel te weinig rekening met de privacy. En er ontspon zich een toffe discussie over de Pokémonjagers. Een oudere man die de Pokémonjagers bezig zag stelde dat al die jagers rijp zijn voor de psychiatrie.

Iets waarmee jager Kevin alleen maar kan mee lachen. De jacht op Pokémons heeft volgens hem ook heel wat voordelen. Kevin: "Je komt buiten, je wandelt, het is iets wat je met je vriendin kun doen, je laat de honden uit en vangt ineens ook Pokémons. Ik heb door het spel al enkele vrienden van vroeger terug gezien en er natuurlijk ook enkele bijgemaakt."

Vrouwenjacht

Enkele Pokémonjagers geraken ondertussen uitgekeken op het spel. Ze willen iets spectaculairde. "Waarom geen mooie sexy vrouwen in het spel betrekken en daar op jagen?", klinkt het. Een tip voor de programmamakers?