Zaterdag 24 juni 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

84 doden en meer dan 100 gewonden bij aanslag in Nice bij viering nationale feestdag

Internationaal
14.07.2016 - 23.58u
Door: Herman Gezelle

In de Zuid-Franse stad Nice is rond 22.30u een vrachtwagen op het publiek ingereden dat op de Boulevard des Anglais de nationale feestdag vierde.  Volgens de burgemeester van de Franse stad zijn er zeker 84 doden en meer dan 100 gewonden.

Quatorze juilliet, de Franse nationale feestdag, heeft in Nice vanavond een rouwrand gekregen toen een vrachtwagen de feestvierende menigte inreed. De vrachtwagen reed in op de menigte die terugkeerde van het vuurwerkspektakel. De chauffeur van de vrachtwagen werd doodgeschoten. In de vrachtwagen werd een grote hoeveelheid wapens en munitie gevonden.

Update 06u : mogelijk zijn er Belgen bij de slachtoffers. Van een 15-tal Belgen is er geen nieuws. Binnenlandse Zaken stelde het informatienummer in: 02-501 40 00.

De man die de aanslag in Nice pleegde was een bekende van de politie, maar was niet in beeld bij de veiligheidsdiensten. Dat melden bronnen binnen de politie aan persbureau Reuters. Het gaat om een 31-jarige Fransman van Tunesische afkomst. Volgens Franse media is hij veroordeeld voor geweld en wapenbezit.

De identiteit van de dader, die door de politie werd doodgeschoten, is nog niet officieel bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk of hij alleen of in opdracht handelde.

De tijdrit in de Tour gaat vandaag gewoon door.

Foto's Twitter @MarcosJeremy.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto