Het voorbije weekend hield politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere verkeersacties. Hierbij werd zowel gecontroleerd op overdreven snelheid als op alcohol- en druggebruik in het verkeer.

Snelheid
Dirk Van Aerschot, korpschef  : 'We controleerden 4609 voertuigen op snelheid. 89 procent hield zich aan de geldende snelheidsregimes. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor te snel rijden.

Alcohol
Er werden 860 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. 855 hiervan legden een legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Drie chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro.

Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Drugs
Eén bestuurder legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in Geel: Westelijke Ring, Molseweg en Grotesteenweg.

Inbraken
Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.'