Het voorbije weekend hield de politiezone een WODCA-actie. In totaal werden er 114 bestuurders gecontroleerd. 108 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 95 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zes bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Hierbij was ook een beginnend bestuurder. Deze moet zeker voor de politierechter verschijnen.

Drugs
Eén persoon legde een positieve speeksteltest af voor drugs in het verkeer. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Inbraken
Bij deze WODCA-controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd één inbreker op heterdaad betrapt in het containerpark van Geel. Hij was elektromateriaal aan het stelen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de Pastoor Van Neylenstraat, in de Doelenstraat, en op de Antwerpseweg in Geel. In Laakdal moest je blazen in Hezemeer, op de Diestsebaan, op de Markt en in de Meerlaarstraat. In Meerhout werd er gecontroleerd op de Kiezel.