Donderdag 30 maart 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

97 procent bobt tijdens WODCA-actie regio Geel

Geel | Kempen regio
17.10.2016 - 16.24u
Door: Herman Gezelle

Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere WODCA-acties. In totaal werden er 649 bestuurders gecontroleerd. 630 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 97 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel – Laakdal – Meerhout : 'Zeven chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro.

Twaalf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Drugs

Eén bestuurders legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen

Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken
Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto