Vannacht nam de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deel aan de provinciale WODCA-actie. In totaal werden er 309 voertuigen gecontroleerd. 300 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 97 procent van de gecontroleerde bestuurders. Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Zeven bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ze kregen beiden minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

 

Andere inbreuken

Twee bestuurders kregen een boete omdat ze hun gordel niet droegen. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen. De politieagenten schreven ook nog een boete uit voor een chauffeur die geen geldig keuringsattest kon voorleggen. In totaal werden drie voertuigen ingehouden.

 

Controleplaatsen

De controles vonden allemaal plaats op de Molseweg, Pas, Anemoonstraat, Pastoor Van Neylenstraat (Geel), Nieuwe Baan (Laakdal) en Molsebaan, Meerhout. De politiezone zette 15 personen in voor deze actie die duurde van 22 tot 5 uur.