Zondag 30 april 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

98 procent bobt tijdens alcoholactie

Geel
17.02.2017 - 13.56u
Door: Mark Jaspers

Gisteren hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een alcoholactie. In totaal werden er 230 bestuurders gecontroleerd. 226 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Drie chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Eén bestuurder had een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kreeg minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Drugs
Eén bestuurders legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere overtredingen
Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de keuring al meer dan een jaar vervallen was. Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken
Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto