De voorbije twee nachten hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 283 bestuurders gecontroleerd. 277 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Hij kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro.

Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Andere inbreuken
Eén persoon kreeg een bekeuring omdat hij zijn gordel niet droeg. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij geen geldig verzekeringsbewijs kon voorleggen. De politieagenten schreven ook één bestuurder op de bon omdat hij geen geldig inschrijvingsbewijs kon voorleggen. En één persoon pleegde een inbreuk tegen het rijbewijs.

Inbraken
Bij deze WODCA-controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de Pastoor Van Neylenstraat, op de Ring en op de Zammelseweg in Geel. In Laakdal moest je blazen in Hezemeer, op de Markt en in Langvoort. In Meerhout werd er gecontroleerd op de Molenberg, in de Bevrijdingslaan en op de Gestelsesteenweg.