Woensdag 26 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

99 procent bobt tijdens alcoholactie

Geel
20.03.2017 - 13.53u
Door: Mark Jaspers

Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere alcoholacties. In totaal werden er 1.229 bestuurders gecontroleerd. 1.215 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af.

Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zeven chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro.

Zeven bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Geseinde personen

Tijdens de actie werden twee geseinde personen aangetroffen voor verdovende middelen en belaging. Er werd een huiszoeking met een drugshond uitgevoerd. Eén van hen had ook nog meerdere rijverboden. De nodige onderzoeksdaden werden gesteld en processen-verbaal opgemaakt.

Gestolen vrachtwagen

Eén gestolen vrachtwagen werd in beslag genomen. De bestuurder kon niet meer aangetroffen worden.

Andere overtredingen

Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken
Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.  Foto NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto