Vannacht hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. In totaal werden er 81 voertuigen gecontroleerd. 80 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99 procent van de gecontroleerde bestuurders. Eén bestuurder had een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kreeg minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Drugs
Eén bestuurder testte positief op de speekseltest voor drugs in het verkeer. Eén proces-verbaal werd opgesteld voor drugsbezit.

Andere inbreuken
Twee bestuurders kregen een boete omdat ze zich niet aan de wegcode hielden. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. Eén chauffeur werd beboet omdat hij geen gelding inschrijvingsbewijs, noch verzekeringsdocument, noch keuringsattest kon voorleggen.

Controleplaatsen
De controles vonden plaats op de Molsebaan in Meerhout en aan de afrit Geel-Oost van de E313 in Laakdal. Voor het overige werd er tijdens de nachtpatrouille op meerdere plaatsen in de politiezone kort halt gehouden om bestuurders te laten blazen.