Het gemeentebestuur geeft groen licht aan het een aangepaste projectvoorstel van projectontwikkelaar RDK Bouw voor site De Schans. Het bijgestuurde plan omvat 17 woningen, 26 appartementen en één winkelruimte.

Het initiële bouwproject omvatte in totaal 42 appartementen, 4 winkels, een ondergrondse parking en een insteekweg naar tien achterliggende woningen met een privétuin. Het eerste project bestond uit verschillende delen en woonblokken die aansloten bij de Schansstraat en de Collegestraat. Het aantal woonlagen van de appartementsblokken varieerde van drie tot vijf.

Voor de beoordeling van het oorspronkelijke project volgde het gemeentebestuur de voorschriften uit het RUP Centrum. Dit RUP bestempelt deze zone als een projectgebied met eigen specifieke regels.

Nieuw voorstel

In het nieuwe voorstel voorziet de eigenaar 17 woningen, 26 appartementen en één winkel. De ondergrondse parking blijft. Vooral langs de Schansstraat verdwijnen er appartementen ten voordele van lagere eengezinswoningen met tuin.

Voorwaarden

Het gemeentebestuur beslist positief over dit aangepaste plan en verleent de vereiste stedenbouwkundige vergunning om het project te kunnen realiseren. Wel krijgt de projectontwikkelaar in de vergunning nog een aantal voorwaarden opgelegd. Zo moet de bestaande doorsteek voor fietsers en voetgangers tussen de Schansstraat en Graaf de Broquevillestraat publiek toegankelijk blijven.

Datzelfde geldt voor het grote centrale plein dat in het binnengebied wordt gerealiseerd tegenover de huizenrij. De projectontwikkelaar moet bovendien de nodige verlichting voorzien voor deze publiek toegankelijke verbindingen en ruimtes.