Buurtbewoners van het Gandhiplein zijn bozer dan boos. Ze reageren daarmee op de parkeerchaos ter hoogte van de nieuwe parkeerplaatsen langs het stukje Belgiëlaan tot aan het Gandhiplein.

Buurtbewoner Raf VDM. noteerde minutieus de parkeerchaos van dinsdagavond. "Nultolerantie van de politie is succes”, lees ik in de Stadskrant. En ik lees ook: “78 processen-verbaal voor hinderlijk en gevaarlijk parkeren”. En dat allemaal op 1 week? Proficiat.  

Wat met de 51 andere weken?

Alleen al op het stukje Belgiëlaan naar het Gandhiplein kunnen er elke week 78 PV’s worden uitgeschreven. Getuige daarvan de foto’s in bijlage, genomen vandaag om 16u50.   6 foutgeparkeerde wagens telde ik, waarvan er 1 zelfs voorbij de helft van de rijbaan stond. Kruisen van rijdende voertuigen was al meteen het enige probleem niet meer, hier kon je zelfs in je eentje niet meer voorbij zonder in overtreding te gaan over het trottoir.  

Politie gebeld

'Ik heb naar de politie gebeld, die gingen een ploeg sturen. Ik heb daarbij ook zéér duidelijk aangegeven dat het zelfs niet meer mogelijk was om geparkeerde auto’s te passeren zonder zelf een overtreding te begaan. Omdat velen op het Gandhiplein de indruk hebben dat de politie daar veel te weinig of niets aan doet, blijf ik uit nieuwsgierigheid in de kou staan wachten.  

Een kwartier later bel ik opnieuw en krijg ik als antwoord: “Ik heb dat ingegeven, maar onze ploegen zijn druk bezig”. Ingegeven? Tja … Als ik zeg dat de foutparkeerders weg zijn als er niet snel iemand komt, dan krijg ik het antwoord “dat het probleem daarmee dan opgelost zal zijn”. Is dat een antwoord waaruit ik moet begrijpen dat de bewoners van het Gandhiplein serieus worden genomen?  

Foutparkeerders

Nog eens een kwartier later geef ik het wachten op. 3 foutparkeerders zijn ondertussen al vertrokken, waaronder die straffe op het midden van de rijbaan en de auto tegen de rotonde aan, waar sowieso al NOOIT mocht worden geparkeerd. Gelukkig zijn er ook 2 nieuwe bijgekomen, de teller staat op 5.  

Als ik iets later terugkom van de winkel is er nog steeds geen politie te bekennen en er staan nog evenveel auto’s, een paar andere weliswaar. Als mijn vrouw thuiskomt, dan weet ze me te vertellen dat er inmiddels al 7 staan. Dat zijn geen signalen dat de politie ondertussen is komen verbaliseren, toch?   Maar de Stadskrant lettert: “Nultolerantie van de politie is succes”. Gelukkig maar.  

Klachten weggelachen

'Wij op het Gandhiplein begrijpen niet waarom onze klachten worden weggelachen.  

De enige correcte oplossing is GEEN parkeerplaatsen op dat stukje Belgiëlaan. Wij begrijpen dus niet waarom er met alle geweld parkeerplaatsen voor de bezoekers van Basic Fit moeten worden aangelegd van ons belastinggeld. Ah ja, u zal weer zeggen dat dat is op vraag van de bewoners van de Belgiëlaan … Nogmaals … Waarom waren de bestaande parkeerplaatsen dan altijd leeg buiten de openingsuren van Basic Fit?  

De bewoners van het Gandhiplein zijn al jaren de dupe van de situatie en we vrezen dat de nieuwe herinrichting daar niets aan gaat veranderen. Wat denkt u zelf als u de foto’s ziet?  

De foutparkeerders weten dat ze daar tóch ongestraft mee wegkomen. Het bewijs daarvan is vandaag nogmaals geleverd. Zelfs het feit dat er werken worden uitgevoerd houdt de foutparkeerders niet tegen. Zelfs het feit dat de rijbaan nu nóg een stuk smaller is houdt hen niet tegen. En om ze weg te krijgen … Geen medewerking.  

Parkeren in parkeervakken

Gaan zij zich na de werken netjes in de parkeervakken plaatsen? Zullen zij niet meer op het trottoir parkeren? Gaan zij bij het kruisen netjes afremmen en op de rijbaan blijven, of toch als vanouds zich al 30 meter tevoren op het trottoir werpen? Wat denkt u nu zelf?   Zonder bereidwilligheid tot verbaliseren blijft het allemaal een droom. Het wordt voor dat stukje Belgiëlaan tijd voor een nultolerantie. Maar dan niet voor och arme 1 weekje. '