De bibliotheek van de norbertijnenabdij Postel zet dit jaar de plantenboeken van 'Maria Sibylla Merian' en 'Rembert Dodoens' extra in de kijker.

De Molse Gidsenkring neemt je graag mee voor een geleid bezoek aan deze jubileumtentoonstelling. Zowel groepen als individuele bezoekers zijn welkom.

Groepen kunnen een geleid bezoek reserveren via het e-fomulier op www.gemeentemol.be > E-loket > groepsuitstappen, aanvraag > de boekenwereld van de abdij van Postel.

Individuele bezoekers

Voor individuele bezoekers is er iedere zaterdag in juli en augustus om 14 uur een rondleiding binnen de abdijmuren met bezoek aan het bezoekerscentrum van de bibliotheek. Vooraf reserveren hoeft niet. Tickets zijn de dag zelf ter plaatse verkrijgbaar vanaf 13.30 uur in Huyze Colibrant.

Postelse Pracht

De bibliotheek van de norbertijnenabdij Postel bevat een schat aan bijzondere boeken, samen vormen ze de 'Postelse Pracht'. Je vindt er rijk geïllustreerde miniaturen, wiegendrukken uit de 15de eeuw, en uitzonderlijke drukken uit de 16de en 17de eeuw. De plantenboeken van Rembert Dodoens en Maria Sibylla Merian zijn hierbij het neusje van de zalm. Dezelfde boeken vind je ook in het Plantijn-Moretusmuseum, het British Museum in Londen en Rusland.

Meer info:

Dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be

Molse Gidsenkring, 0486 79 05 50, molse.gidsenkring@telenet.be