Op vrijdag 3/10 hebben de leden van Natuurpunt  de keuze tussen twee activiteiten:

1. Voordracht over paddenstoelen

De herfst is in het land en de paddenstoelen schieten uit de grond. Lucien Rommelaars geeft een voordracht over de wondere en aparte wereld van de paddenstoelen.

De Brouwerij, Weeldestraat 86, 2381 Weelde (Ravels), 20.00 u

Einde rond 22.00u

Toegang is gratis, ook voor niet-leden van Natuurpunt

Info: Jan Cortens, 0491 59 44 03

2. Dubbelconcert Amuzet en Ethnosphere, muziek uit alle windstreken, ten voordele van het Turnhouts Vennengebied

Amuzet neemt u mee naar het Parijs van de jaren 1930 voor een sfeervolle afwisseling van bal musette, tango, chanson en swing. Gekruid met enkele balkandeunen en klezmertoppers laat dit ensemble het hele bravourerepertoire van de accordeon de revue passeren. Soms fris en opgewekt, dan weer melancholisch en bezinnend.

Ethno omvat een aantal muziekkampen die in zo'n twintig landen worden georganiseerd. Het concept is simpel: jonge muzikanten uit verschillende culturen leren elkaar een week lang de traditionele melodieën uit hun eigen streek aan. Op de Zweedse Ethno worden er elk jaar vijf deelnemers uitgekozen om samen op Ethno on the Road te gaan, een twee weken durende tournee door Zweden. Zo beleefden in 2012 deze vijf muzikanten de tijd van hun leven. Hun optredens waren een groot succes; een vervolg was haast vanzelfsprekend. In september en oktober passeert het gezelschap dan ook in België, ditmaal onder de naam 'Ethnosphere'. Met een zeer gevarieerd repertoire van onder andere Indische, Zweedse, Deense, Franse en Vlaamse folkmuziek nemen ze het publiek mee op een bijzondere muzikale reis.

Kuub, de Warande, Turnhout, 20.15 u

9 euro / 6 euro (studenten, houders van een vrijetijdspas en Natuurpuntleden)