Aannemer Nooyens uit Lille start op woensdag 12 november 2014 met de sloop van de voormalige gebouwen van de technische dienst en brandweer in Kasterlee. Hiermee trapt het gemeentebestuur de eerste fase van de uitvoering van Masterplan de Met op gang. De oude gebouwen ruimen plaats voor een nieuw ontmoetingscentrum.  De afbraakwerken zullen vermoedelijk tot de kerstvakantie duren. De site wordt met werfafsluitingen onbereikbaar gemaakt voor het publiek.

Om zo weinig mogelijk hinder langs de straatkant te creëren, gebeurt  de effectieve afbraak langs de achterzijde van de gebouwen. Het speelplein en de fietsdoorsteek aan de Karrekietstraat worden daarom afgesloten. Maar het Okra-lokaal blijft zo goed mogelijk toegankelijk.

Voor de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum effectief start wordt de site nog onderworpen aan een archeologisch onderzoek. Afhankelijk van deze resultaten en de beschikbaarheid van de aannemer wordt een timing opgemaakt voor de verdere uitvoering van de eerste fase van Masterplan de Met: de bouw van het ontmoetingscentrum, de vernieuwing van de riolering en aanleg van bufferbekkens, de heraanleg van het Binnenpadplein, de aanleg van een rustige groene ruimte en heraanleg van de parking aan de Rulloop.

Masterplan de Met wordt sedert 2005 voorbereid en werd eind 2011 gelanceerd in Kasterlee en behelst naast de uitvoering van fase één nog een fase twee: de herinrichting van de Markt en de toegangswegen naar het dorpscentrum.

Ondertussen werd ook een dossier opgestart om tegelijk de riolering op de Markt aan te pakken om  regenwater en afvalwater te scheiden.