In Londen woedt sinds woensdagmorgen een brand in de Grenfell Tower. Die ligt aan Latimer Road in de wijk North Kensington.

Het gebouw met 27 verdiepingen staat in lichterlaaie. De Tower telt 120 appartementen.

De brandweer probeert de bewoners te evacueren.

Er zijn meer dan 200 brandweerlieden ter plaatse.

Voorlopig zijn er 2 gewonden geteld. Volgens de laatste berichten zijn er verschillende doden.

De oorzaak van de brand is niet gekend. Volgens enkele bewoners die de brandramp overleefden zou de nieuwe gevelbekleding een snelle verspreiding van de brand veroorzaakt hebben.

Onbekwame verhuurder

"Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een grote brand in een torenblok de KCTMO voor de rechter zal brengen", schreef de bewonerscommissie in een blogbericht in 2013. "Het is een verschrikkelijke gedachte, maar wij zijn ervan overtuigd dat alleen een catastrofale gebeurtenis de onbekwaamheid van onze verhuurder kan onthullen."

Al in 2013 zou defecte bedrading gezorgd hebben voor problemen met de elektriciteit. De bewonerscommissie schrijft dat de KCTMO destijds weigerde om de zaak te onderzoeken. "Het is een kwade, gewetenloze mini-maffia die niet de verantwoordelijkheid zou mogen dragen voor het beheer van sociale huurwoningen", is verder te lezen in het bericht van de boze en verontruste bewoners.'

Foto's Twitter.