Een alerte buurtbewoner van de Antwerpseweg die zaterdag onmiddellijk een verdachte gedraging meldde aan de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zorgde ervoor dat de daders van een woninginbraak gevat konden worden.

2 verdachten, een jong koppel van buitenlandse origine, werden door de politiemedewerkers op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een woninginbraak in Geel. Ze konden na een korte achtervolging gevat worden. Eén van de verdachten had gestolen juwelen op zak. Ze werden beiden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde.

Het koppel verschijnt deze week voor de raadkamer die over hun verdere aanhouding beslist. De buit van de woningdiefstal is reeds terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars.

De politie onderzoekt nu of het koppel in aanmerking komt voor andere woninginbraken in de zone.

Horen, zien en melden
De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout benadrukt in al haar communicatie het belang om verdachte zaken te melden. Hierdoor heeft de politiezone al een paar zaken opgehelderd.

Zie je iets dat verdacht is? Aarzel dan niet om de politie onmiddellijk te verwittigen op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout.

Op die manier kunnen we onze ploegen gericht aansturen en mogelijk puzzelstukjes in een onderzoek bij elkaar leggen.