Voka Kempen Oost, een van de 5 lokale ondernemersnetwerken van Voka Kempen, blies vrijdagavond met een mooie opkomst van plaatselijke ondernemers verzamelen voor haar allereerste Nieuwjaarsdiner.

De aanwezigheid van alle burgemeesters uit de regio maakt voor Voka Kempen dat deze avond een groot succes was.
 
Steeds meer lokale besturen zien de LON’s als hun aanspreekpunt wanneer ze beleidskeuzes willen aftoetsen.

Dit blijkt uit de aanwezigheid van al de burgemeesters uit Voka Kempen Oost op het Nieuwjaarsdiner. ‘We zijn echt heel blij met de aanwezigheid van de burgemeesters’, vertelt Sam Daems, voorzitter van Voka Kempen Oost. ‘We leren hier uit dat onze inspanningen gezien en geapprecieerd worden. We zullen dan ook blijven burgemeesters, schepenen, gedeputeerden, maar ook hogere ambtenaren actief bij onze werking betrekken. Op termijn zullen vooral de inwoners van de Kempense gemeenten hier beter van worden.’
 
Wat is een LON?
Voka Kempen besloot vorig jaar om nog meer op de lokale werkingen in te zetten. Om die reden werd het aantal Lokale Ondernemersnetwerken (LON’s) teruggebracht van acht naar vijf.

Door te zorgen voor meer uniformiteit, representativiteit, efficiëntiewinsten en een helder werkingskader investeert Voka Kempen elke dag in de regio’s. 

‘De LON is voor ons het hart van de Voka-werking’, legt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka Kempen, uit. ‘De LON is de plek waar alles voor een ondernemer begint. Het is ongelofelijk belangrijk om in de eigen gemeente of stad over een goed netwerk te beschikken. Wanneer we als ondernemers willen wegen op het lokale beleid en een ondernemingsvriendelijk klimaat willen creëren, dan is het van belang om de plaatselijke actoren goed te kennen.

Is het vooral ook belangrijk dat al die plaatselijke spelers elkaar begrijpen. Het is dan ook onze boodschap dat lokale werkgelegenheid en lokale welvaart samenvallen. Een beleid dat welvaart wil stimuleren, schept daartoe een bedrijfsvriendelijke omgeving.’

Foto HK / Nnieuws.