Het Antwerpse hof van beroep gaat op vraag van de verdediging vier getuigen horen op het proces van Rubens M. (28) uit Mol. De correctionele rechtbank van Turnhout veroordeelde hem vorig jaar tot 25 jaar cel voor de moord op Younes Bizrane (33), een Marokkaan die illegaal in ons land verbleef. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden en de beklaagde ontkent iedere betrokkenheid.

Younes Bizrane geeft sinds 22 november 2013 geen enkel teken van leven meer. Die dag stopten ook de veelvuldige contacten die hij met zijn familie in Marokko had. Zijn iPad en smartphone werden in het appartement van Rubens M. teruggevonden.

Hij had ook de bankkaart van Younes en had er meermaals geld mee afgehaald. Volgens kennissen van het slachtoffer zou hij die spullen nooit achterlaten als hij naar het buitenland was getrokken, zoals de beklaagde voorhoudt.

Rubens M. had de moord tot in detail aan enkele familieleden en vrienden opgebiecht. Hij vertelde hen dat hij Younes gewurgd had en dat hij vervolgens zijn lichaam begraven had in een bos nabij de Duitse grens. Hij zou dat gedaan hebben omdat Younes hem verkracht had. De beklaagde vertelde de politie later dat hij depressief was en dat zijn bekentenissen pure fantasie waren.

De getuigen die op 18 mei verhoord zullen worden, moeten meer duidelijkheid verschaffen over zijn geestestoestand en over de ingesteldheid van het slachtoffer. Volgens de verdediging is het best mogelijk dat Younes in het buitenland zit, omdat zijn kansen om geregulariseerd te worden in ons land flink geslonken waren. (belga)