De arbeiders van Bosal in Oevel zijn boos en teleurgesteld. Tijdens de maanden dat het bedrijf tegen schuldeisers beschermd was hielden ze zich koest en werden er geen acties gevoerd. Dit om het overleg alle kansen te geven. Nu het bedrijf vandaag gewoon de boeken neerlegt, voelen de werknemers zich gerold. Ze blijven achter zonder extra premies terwijl het bedrijf nog in Lummen en in de rest van de wereld gewoon verder werkt. Het personeel wil nu aan de hoofdzetel in Lummel actie gaan voeren.

Nu raakte ook bekend dat een overnemer maar 55 van de 352 werknemers mee had overgenomen. Ook dat zal bij een eventuele doorstart mogelijk nog zo zijn.

Maandag liet de directie de letters van de fabriek van de gevel weghalen. De 352 werknemers werden bij het groot vuil op straat gezet. Een deel van de werknemers trekt dinsdagmorgen naar de rechtbank in Turnhout om er het faillissement te aanhoren.

Update: De rechtbank van koophandel in Turnhout verklaarde Bosal Benelux Oevel dinsdagmorgen failliet. De gerechtelijke mandatarissen die naar een overnemer zochten zijn aangesteld als curatoren. Ze kunnen nu voor delen van Bosal een overnemer zoeken.