Turnstages zijn schaars in België, hoewel er jaarlijks wel eens een uitzondering te beleven valt. Dit jaar kan Turnkring Ardaus uit Heist-op-den-Berg zich uitverkoren noemen dankzij de samenwerking tussen Heist-op-den-Berg en de Roemeense stad Arad. Deze verbroedering opent veel perspectieven voor de Heistse turners.

Een derde concreet gevolg van deze samenwerking, is de uitwisseling van trainers. Zo zullen van 1 tot en met 7 november 2014 twee Roemeense toptrainers en zes turners te gast zijn bij turnkring Arduas. Deze trainers van de Muncipal Sports Club ‘Gloria’ Arad zullen een turnstage verzorgen. Momenteel trainen deze mensen op wereldniveau. Zo hebben ze o.a. een deelname aan het WK in Antwerpen, het European Championship en de Olympische Spelen op hun palmares staan.

De Heistse turners kunnen dus kennismaken met het huidige wereldniveau en de Heistse trainers kunnen op hun beurt kennismaken met de modernste trainingstechnieken die vluggere en betere resultaten opleveren. Vooral techniek zal bijgeschaafd worden, maar er is ook aandacht voor lenigheid en kracht.

Dit alles heeft plaats in de gymzaal van de nieuwe sporthal, Lostraat 48 A in 2220 Heist op den Berg. Er is niet alleen een sportief luik aan het bezoek; turnkring Arduas wil zijn bezoekers ook wat laten genieten van wat Heist-op-den-Berg en zijn omgeving te bieden heeft.

Op maandag 3 november worden de gasten van 13 tot 14 uur ontvangen in het gemeentehuis. Op vrijdag

7 november wordt opnieuw afscheid genomen van de Roemeense trainers en turners