Artexis-easyFairs Benelux, specialist in de organisatie van beurzen en events en in het beheer van expohallen en congrescentra, lanceert een gloednieuw cateringconcept met vaste én mobiele cateringpunten. Met dit innovatief concept is Artexis zijn tijd ver vooruit. Groep Van Eyck staat in voor de uitbating van de catering punten.

Bij Artexis maakt het verhogen van de beleving voor haar klanten en bezoekers een belangrijk deel uit van de missie en visie “Visit the future”.

Sinds 1 januari 2014 is het cateringbeleid van Artexis in eigen handen. Het nieuwe bedrijf achter de catering, Artexis Food & Beverage nv, staat garant voor topkwaliteit tegen de beste prijs en heeft een sterke CSR insteek. Belangrijk is de specifieke service op maat voor elke doelgroep en de stijlvolle inrichting voor de beleving.

De keuze voor het ‘pick, scan & pay’ systeem maakt dit nieuwe concept uniek en nooit gezien in de beurswereld. Het nieuwe cateringconcept is als eerste gelanceerd in Flanders Expo, Gent. Antwerp Expo en Namur Expo volgen later dit jaar.

Service aan elke doelgroep

In het belang van elke doelgroep werden verschillende formules gelanceerd:

-       Drie nieuwe merken voor de bezoeker, van ontbijt tot avondmaal

  • Brasserie Marie: het beste van België op je bord
  • Trattoria di Luigi Bertagni: heerlijke, verse gevulde pasta, sinds 1882
  • Fast & Fresh: een verse, snelle hap

-       Traiteurdienst voor onze organisatoren

  • Flexibel en kwalitatief traiteuraanbod voor meetings & events

-       Op- en afbouw aanbod voor standenbouwers

  • Voordelig en kwalitatief

-       Butler Service voor exposanten

  • Standcatering via online bestelplatform.

Nieuwe catering partner

Voor de uitbating van alle catering punten koos Artexis voor Groep Van Eyck uit Kasterlee, een bedrijf met een jarenlange ervaring in de catering business. De rode draad doorheen het bestaan van Groep Van Eyck is kwaliteit en klantentevredenheid in een familiale werkomgeving.

Jan Van Eyck: “Ik was al van bij het begin enthousiast over deze ambitieuze en innovatieve strategie van Artexis. Ik ben dan ook vooral blij dat wij met onze expertise in  Food & Beverage kunnen bijdragen aan de missie van Artexis, het nastreven van een maximale beleving voor de klant. Ook heb ik het zelden meegemaakt dat een opdrachtgever en een operator zo nauw samenwerken en dat is een bijzonder fijne ervaring.

Het eindresultaat is te danken aan de nauwe samenwerking tussen een 7-tal ondernemingen binnen Groep Van Eyck. De uitbating van de vaste catering concepten - Brasserie Marie, Trattoria di Luigi en Faste en Fresh - valt onder de operationele leiding van Meeza. De productie van de goederen worden verzorgd door  Dinner Events uit Malle (dagverse broodjes en salades) en  Veresto uit Olen (soepen en sauzen).

De 2 catering bedrijven Dinner Events en VR catering  uit Lint zijn geprivilegieerde partners voor de events op maat,  Link 21 uit Herentals verzorgt een trendy Gin & tonic bar; Pro Service uit Malle levert het personeel en Hope Logistics staat in voor de logistieke ondersteuning. .
De missie van Groep van Eyck, om de verwachtingen van de klant te overtreffen is hier zeker voldaan.


Een stevig staaltje Kempisch teamwork en het bewijs dat samenwerking staat voor versterking.