Maandagmorgen is een aannemer in opdracht van het Vlaams Gewest gestart met de snoeiwerken aan de bomen langs de N13, de Bouwelsesteenweg in Nijlen.

De aannemer snoeit er de dode takken van de bomen. Er werd signalisatie geplaatst omdat het verkeer op de N13 plaatselijk onderbroken is. Heel wat auto's negeren de verbodsborden en rijden toch door.

De aannemer was het maandagmorgen beu dat de signalisatie altijd werd opzij geschoven en verwittigde de politie. Die kwam polshoogte nemen.

Straten afgesloten

Verscheidene buurtbewoners stelden dat de signalisatie foutief werd geplaatst en het beter geweest was de zijstraten pas af te sluiten wanneer de mobiele werf ter hoogte van de straat passeerde. Buurtbewoners konden niet naar de bakker vlak voor de werf omdat het daar al afgesloten was ter hoogte van het kruispunt Aldi.

En natuurlijk gaven de bussen van De Lijn en de vrachtwagens van IOK het goede voorbeeld om toch door de werf te rijden. De werfleider beloofde alvast om de mobiele werf langs beide kanten te laten werken zodat de hinder voor de buurtbewoners beperkt bleef.

Er wordt nog gans de week gewerkt.