Voortaan kunnen huisartsen gebruik maken van de app Doorverwijzer om hun patiënten met een orthopedisch probleem sneller en beter door te verwijzen. Per aandoening krijgen huisartsen advies over een mogelijke diagnose en voorafgaande onderzoeken én kunnen ze een afspraak maken met de aangewezen orthopedisch chirurg van het AZ Herentals.  

“Met onze websites www.orthopedieherentals.be en www.revalidatieherentals.be geven we al langer informatie over orthopedische aandoeningen aan een ruim publiek”, zegt dr. Gert Van den Bogaert, die samen met Klaas Bellemans van YAKI.BE de site op de kaart zette. “We merkten dat huisartsen specifieke noden hadden, zoals een duidelijk overzicht van vooronderzoeken en een gemakkelijke manier om afspraken voor hun patiënten te maken, ook buiten de kantooruren. Daarom hebben we samen met YAKI.BE de app Doorverwijzer en website www.doorverwijzer.be ontwikkeld.”

De dienst Orthopedische Heelkunde heeft door zijn goede reputatie te kampen met lange wachttijden. Om dat probleem aan te pakken, trekt de dienst bijkomende chirurgen aan en worden meer raadplegingen mogelijk in het nieuwe consultatiegebouw dat het AZ Herentals momenteel bouwt. “Maar ook de huisartsen kunnen hun steentje bijdragen met een correcte doorverwijzing. Het bespaart iedereen immers veel tijd, onnodige afspraken en frustratie als patiënten meteen de juiste vooronderzoeken krijgen en bij de meest aangewezen chirurg terecht komen. Met deze app geven we huisartsen hiervoor concretere instructies. We hopen dat daardoor de dienstverlening naar de patiënten in de regio nog sneller en beter kan verlopen.”

Het gebruik van de app Doorverwijzer is zeer eenvoudig. Na een eenmalige registratie kunnen de huisartsen ook online een afspraak maken voor hun patiënten. De app Doorverwijzer is zowel voor Apple- als Androidtoestellen beschikbaar via de AppStore en Google Play.

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 700 personeelsleden en 90 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.