Het AZ Herentals heeft de vernieuwde pediatrie in gebruik genomen. Rust en veiligheid zijn de sleutelwoorden op deze afdeling. Verder bouwt het ziekenhuis de medische staf verder uit met een nieuwe pediater, dr. Annick Mariën.

De pediaters van het AZ Herentals konden eind augustus al hun intrek nemen in het nieuwe consultatiegebouw voor hun raadplegingen. Nu is ook de verpleegafdeling pediatrie vernieuwd en in gebruik genomen.

Sleutelwoorden op de nieuwe afdeling zijn rust en veiligheid. Pediatrie is, net als de andere vernieuwde afdelingen, heel ruim en licht en er wordt gebruik gemaakt van kleurrijke foto’s en accenten. Dat zorgt voor een rustgevende, maar ook opbeurende omgeving. Verder werden de veiligheidsmaatregelen op pediatrie uitgebreid. Niet alleen is er een toegangscontrole om de afdeling te betreden, ook is er camerabewaking in de kamers waar kinderen zonder begeleiding verblijven. Naast de zes eenpersoonskamers (ouder + kind) en de 5 twee- en meerpersoonskamers is er ook een grote, gezellige kamer voor kinderen die in daghospitaal opgenomen worden. Voor ouders die hun kind mee willen begeleiden naar het operatiekwartier is er een aparte omkleedruimte voorzien. Uiteraard is er ook plaats om kinderen kind te laten zijn. Centraal in de afdeling is er een grote open speelruimte, met een zithoek voor de ouders, en een klaslokaaltje.

Ook de medische staf wordt verder uitgebouwd. Vanaf 12 november vervoegt dr. Annick Mariën het team pediaters. “We maken er een punt van om vlot bereikbaar te zijn voor ouders en collega-artsen”, vertelt dr. Eric Vandenbussche, medisch diensthoofd pediatrie. “Door een goede organisatie hebben we zeer korte wachttijden. Bovendien kan men bij dringende problemen steeds terecht bij de kinderarts van wacht, ook tijdens weekends en feestdagen.” Het medisch team telt, met de komst van dr. Mariën, vijf pediaters.

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 100 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.  Foto AV / Nnieuws.