Een terecht feestje voor het AZ Herentals. Het AZ Herentals hoort volgens de Artsenkrant op 10 in de Top-10 van de meest hygiënische ziekenhuizen in ons land, en is nummer 1 van de provincie Antwerpen.    Rudy Van Ballaer, algemeen directeur AZ Herentals reageert zeer verheugd : 'In deze rangschikking staat AZ Herentals op een 10e plaats voor gans België, en op nr 1 in de provincie Antwerpen. Namens de directie wil ik ook een dikke pluim geven voor het team ziekenhuishygiëne en alle ziekenhuismedewerkers! Dit is het mooie resultaat van heel wat voorafgaandelijke inspanningen.'

In Belgiê zijn er 105 ziekenhuizen operationeel. De hygiëne wordt gemeten op basis van het voorkomen van zorginfecties opgelopen tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

Het wassen van de handen en het gebruik van de juiste handschoenen door de zorgverstrekkers dragen bij tot die grotere hygiëne. 

Danielle Van der beek, arts ziekenhuishygiëniste onderstreept de inspanningen van het AZ-team : 'Aan ziekenhuishygiëne wordt dagelijks veel belang gehecht in AZ Herentals. Zo proberen we het aantal zorggerelateerde infecties zo laag mogelijk te houden.

Dit alles is slechts mogelijk dankzij de inzet van het ganse team ziekenhuishygiëne en in het bijzonder van Pegie Pauwels, onze verpleegkundige ziekenhuishygiëniste.'

Op de 1e plaats staat het Jesse Ziekenhuis Hasselt met 32 punten, op 6 staat het UZ Leuven met 30 punten, AZ Herentals schittert op een gedeelde 8e plaats met 29 punten.

Beelden NNieuws.