Op 20, 21 en 22 januari 2014 kan er geen verkeer rijden over de baileybruggen in Mol-Postel. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sluit dan de bruggen af om er werken uit te voeren. Er geldt die drie dagen een omleiding voor het gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers is er wel altijd een doorgang.

De bestaande verkeerslichten aan weerszijden van de baileybruggen worden vervangen door verkeersportieken met verkeerslichten. Die portieken zullen beletten dat voertuigen hoger dan 2 meter 70 de bruggen nog oprijden. Daarop geldt een strikte tonnage- en hoogtebeperking, maar nogal wat vrachtwagenchauffeurs negeren de signalisatie en beschadigen zo de historische bruggen.

Tegelijk met het plaatsen van de portieken zal AWV ook de houten vloer van de bruggen verstevigen om de geluidshinder bij overrijdende voertuigen te milderen.

Tijdens de werken mogen er geen voertuigen over de bruggen rijden. Zij volgen een tijdelijke omleiding via Dessel: Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, Donk, Molsebaan, Markt, Kolkstraat, Oude Markt, Zandvliet, Meistraat en Diel.

Voetgangers en fietsers hebben nog wel een doorgang op de bruggen, al moeten de fietsers wel van hun fiets afstappen.