Van 22 september tot en met 26 september kan er geen verkeer rijden over de baileybruggen in Mol-Postel. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sluit dan de bruggen af om werken uit te voeren. Er geldt gedurende die vijf dagen een omleiding voor het gemotoriseerde verkeer. Voor voetgangers en fietsers is er wel altijd een doorgang.

De houten vloer van de zuidelijke brug wordt verstevigd en er gebeuren kleine aanpassingen aan de betonnen aanrijvlakken van de brug. Die ingrepen zullen het geluid temperen van overrijdende voertuigen.

Tijdens de werken mogen er geen voertuigen over de bruggen rijden. Zij volgen een tijdelijke omleiding via Dessel: Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, Donk, Molsebaan, Markt, Kolkstraat, Oude Markt, Zandvliet, Meistraat en Diel. Voetgangers en fietsers hebben wel altijd een doorgang op de bruggen, al moeten de fietsers wel van hun fiets afstappen.

AWV kan voorlopig nog niet meedelen wanneer een nieuw portiek voor de brug geplaatst zal worden ter vervangen van het portiek dat onlangs beschadigd raakte. Een vrachtwagen negeerde toen de hoogtebeperkingen en wilde de brug oprijden. Daarbij vernielde hij het portiek. Het nieuwe, maatwerk, is op dit moment nog in productie.