Score op 4 minuten van de rust 20 – 27. Op de vraag wat er fout ging. Persoonlijk vind ik het moeilijk om te antwoorden op die vraag of toch in detail te treden als zowat alles fout ging. Als je 17 punten maakt op 24 minuten basketten, dan gaat er simpelweg niets goed aan die kant van het terrein.

Als je er op verplaatsing maar 56 tegenkrijgt, dat is minder slecht. Al waren er hier en daar wel zaken die net iets beter konden. Maar wat liep er in aanval fout? Veel! Veel te veel om allemaal op te noemen. Het simpele zinnetje “Er lag een deksel op de ring!” kan ook wel van toepassing zijn.

Er ging geen enkel shot binnen. Maar dat was zeker niet het enige waar de aanval stopte: te weinig initiatief op de juiste momenten, te weinig ploegspel (wat in het tweede kwarter wel lukte), te weinig tempo, ... Hetgeen het meeste fout ging van alle zaken was de manier waarop we de wedstrijd startten. We waren niet klaar.

BBC Geel was gretiger

 Dit Geel was gretiger. Loose balls waren steeds voor de tegenpartij. Duels werden vaak afgerond met succes voor de tegenstander. Er is hard gewerkt, absoluut. Ik ga dit niet ontkennen. Mijn/ onzen spelers hebben heel hard gewerkt, maar ze zijn geklopt op dit hard werk. Moeilijk om toe te geven, maar Geel heeft net iets harder gewerkt en dit op de juiste momenten laten zien. In het vorig stukje tekst staat zeker al iets over wat er fout ging.

Maar we gaan ons niet laten ontmoedigen door deze tegenslag. De kans om te winnen zat er in, dus laten we met volle moed naar volgende week toewerken wanneer we Cobras ontmoeten op verplaatsing. Ja, het moet zeker beter als dit weekend. Maar wij kunnen beter en we gaan dat laten zien ook.

Het voordeel aan verliezen is dat de voeten steeds terug op de grond staan en dat je kan leren uit de fouten die gemaakt zijn en uzelf moet verplichten er aan te werken deze fouten niet opnieuw te maken.

Kwarterstanden: Kwarter 1: 16 – 14 kwarter 2: 12 – 13 kwarter 3: 12 – 5 kwarter 4: 16 – 12 Punten: Ewald: 4p Jinse: 11p Daan: / Rory: 7p Tomas: 0p Wouter: 10p Tom: 6p Bram: 4p Reinaart: 2p Sam: / Emiel: /

Willy Verstappen / HBBC