De homogene thuisploeg (de vijf starters kwamen allen in het eerste kwart tot scoren), namen onmiddellijk een  voorsprong 21-15. Bij de bezoekers kreeg Verbeeck te weinig steun. De afwezigheid van Dave Van Heymbeeck werd gevoeld.

In het tweede kwart bleef Verbeeck scoren en wanneer Hannes ook enkele doelen scoorde, nam HBBC  over.  Yves Dupont (ex-eerste klasser, 2m07) met enkele korven, zorgde er echter voor dat we gingen rusten met 37 – 35.

In het derde kwart stapelden de bezoekers de balverliezen op (8), zodat Peirsman en Lamoen een 15 punten voorsprong bij elkaar speelden. 66 – 51. De bezoekers gaven zich niet gewonnen,  Vervoort joeg enkele driepunters door het net. Herentals kwam terug tot op 2punten, maar geraakte niet meer over Kontich, dat zich veel agressiever toonde dan HBBC. En toch, deze tegenstander was te overwinnen.