De eerste punten zijn binnen voor HBBC.  Herentals nam een goede start in het eerste kwarter.(8-30).  Zowel in aanval als in verdediging brachten de spelers wat de coach van hen verwachtte. Het tweede kwarter werd deze lijn nog redelijk goed doorgetrokken en enkele spelers bleven de weg naar de korf makkelijk vinden. Na een sterke eerste helft was de ruststand dan ook verdiend : 22-57.

Tegen een verre van compleet Nijlen werd er de tweede helft onder het niveau gepresteerd. Spelers werden nonchalanter en hadden zich al bij het verschil neergelegd. Nijlen kwam makkelijker tot scoren en zelf werd er niet meer gezocht naar de juiste opties. Het verschil dat er in de eerste helft al op het scorebord stond werd zo goed als behouden. Eindstand 50-91.

Coach Jef De Belser was heel blij met de eerste winstmatch van het seizoen, maar niet zo blij hoe zijn ploeg de wedstrijd na de eerste helft heeft aangepakt. Zij kunnen beter.

Eerste wedstrijd is binnen, op naar de volgende thuis tegen Putte. Willy Verstappen / NNieuws.

Kwarterstanden:

1e kwarter: 8 - 30;  2e kwarter: 14 - 27; 3e kwarter: 14 - 18;  4e kwarter: 14 - 16.

Punten:

Ewald: 14p, Jinse: 15p, Jens: 4p, Glenn: 4p, Wouter: 17p, Tom: 4p, Vincent: 10p, Bram: 8p, Dave: 7p, Yip: 8p.