Het Kiel heeft zaterdagavond gedanst zoals in hun grote dagen van Beerschot. 12.000 supporters maakten de titel van Beerschot-Wilrijk mee. Na de 5-0-zege tegen Katelijne is de promotie naar 4e nationale een feit.

Vorig weekend liet Beerschot-Wilrijk de titel en de promotie nog liggen, maar vanavond was er geen twijfel mogelijk over wie de sterkste ploeg in eerste provinciale Antwerpen was.   Op Het Kiel, waar al uren voor de match de fans toestroomden, werd het een hoogdag. De 12.000 fans in het uitverkochte stadion wisten zich al na 10 minuten bij 2-0 zegezeker. Na de 3-0-ruststand liep de ploeg nog verder uit naar de 5-0.

Coach Urbain Spaenhoven was trots: "Hier hebben we een heel seizoen voor gewerkt. Deze titel is onze verdiende oogst. We hebben schitterend gevoetbald en de kroon op het werk gezet."  "De fans zorgden ook voor een geweldige sfeer. Als je dit ziet en weet dat vanavond ook de bekerfinale gespeeld wordt, dan is het genieten", zegt de coach bij ATV.

De 35-jarige Jurgen Cavens genoot van het feest. "Ik heb al veel meegemaakt in mijn loopbaan, maar prijs me toch erg gelukkig dat ik dit op mijn leeftijd nog kan meemaken. Ik ben erg blij voor fans en ploegmaten." Foto archief Nnieuws.